Stavební a zahradní kolečka moderní doby

Stavební a zahradní kolečka se v mnoha aspektech liší, obecně jsou však velmi podobným nástrojem. V mnoha případech bývají zahradní poněkud lehčí a disponují měkkým kolem s nafukovací pneumatikou, rovněž lehčí hliníkovou nebo plastovou korbou. Stavební i zahradní kolečka moderní doby ale mají mnohem více podob, než byste možná čekali a zdaleka nemusí být jen manuální.

DŮLEŽITÉ INFO: Všechny korby pasují na všechny námi nabízené rámi a naopak! 

Stavební kolečko 80L modrý rám1 

NÁSTAVBY

První skvělou modernizací jsou možnosti různě vysokých nástaveb korby. V tomto případě si můžete zakoupit kolečkové nástavby z hliníku nebo z plastu, které ovšem musí korespondovat s daným typem rámu dobře na ně padnout. Se zvýšenou korbou pak budete moci převážet více materiálu, zejména pak toho lehčího a sypkého. Skvělým příkladem využití je sběr listí, kdy není problém nabrat na jednou opravdu velké množství, a nemusíte se obávat ani dusání.

ELEktricky poháněná kolečka

Kolečko je samo o sobě značným usnadněním námahy, pokud zvolíte moderní podobu s elektromotorem, ušetříte ještě mnohem více sil. Ty nejnovější modely se vyznačují snadným ovládáním a pojezdovou rychlostí rovnající se rychlosti chůze, a to i do těch nejprudších kopců. Ovládání rychlosti je v drtivé většině případů zabudované do jedné z rukojetí.

Motorizovaná kolečka

Ještě výkonnější podobou koleček, než je tomu v případě elektricky poháněných, jsou kolečka motorizovaná. U těch se nejčastěji využívají čtyřtaktní ekologicky nezatěžující motory s dostatečným výkonem pro převoz až cca 500 kilogramů materiálů či předmětů. Ty nejvyspělejší modely mají dokonce možnost řazení převodů a dokážou vyjet i schody.

Fréza a naviják

Vaše kolečko se může v zimě proměnit ve frézu na odhrnování sněhu, můžete s nimi provádět nejrůznější terénní úpravy a hodí se třeba i na shrabování listí či podobných sypkých materiálů. A někteří výrobci nabízí i pracovní kolečka s navijákem, která stačí stabilizovat, a můžete s nimi tahat třeba dřevěná polena bez větší námahy.

Skládací kolečka

Na závěr si ještě uveďme kolečka skládací, s nimiž můžete cestovat, pohodlně je zavěsit do kůlny. Většinou mají ale menší kapacitu a disponují tvrdým kolečkem.

A těch moderních inovací je ještě mnohem více, výrobci stále přichází s něčím, co přispívá k snadné práci kolem domu, na zahradě, nebo ve firemních prostorách.